Ga naar de inhoud
Home » Blog » Waarom je echt zou moeten masturberen – Alles Kan Heter Aflevering 12

Waarom je echt zou moeten masturberen – Alles Kan Heter Aflevering 12

  • door

Het is niet iets wat we leren, masturberen. Vaak vinden we het zelfs een beetje moeilijk om onszelf daar aan te raken. En toch is het iets wat we eigenlijk allemaal regelmatig zouden moeten doen!

Masturberen is gezond. Er komen verschillende hormonen vrij, die je helpen om je gelukkiger te voelen. Daarnaast helpt het je ook echt om je lichaam beter te leren kennen. Daardoor weten we beter wat we willen in de slaapkamer en hebben we ook vaak meer zin om intiem te zijn. Een echt me-time momentje heeft dus bijna alleen maar voordelen.

In Aflevering 12 heb ik het over waarom je eigenlijk echt zou moeten masturberen en nodig ik je graag uit om met jezelf aan de slag te gaan!

Masturberen is gezond

Als je masturbeert zak je in je lichaam. Je probeert je hoofd los te laten en te genieten van het moment. Dat alleen al is super gezond. Voor jou en voor je lichaam.

Maar daarnaast komen er als je masturbeert ook verschillende hormonen vrij. Sommigen pas bij een orgasme, maar anderen ook al gewoon op het moment dat jij dat gelukzalige en fijne gevoel ervaart. En die hormonen zorgen ervoor dat je je nog beter gaat voelen. Ze helpen je om je stress te verminderen, maar ook om beter in slaap te vallen, bijvoorbeeld.

Zelfkennis

Naast het feit dat het gezond is, is het ook dé manier om jezelf en je lichaam te leren kennen. Tijdens het masturberen, kan je echt de tijd nemen om jezelf stukje bij beetje te verkennen en te ontdekken.

Die kennis is handig om goed te weten wat je zelf wil. Zo kan je beter communiceren naar een partner toe wat je nu echt leuk vindt. Je kan ook beter aangeven hoe hard je het wil, welke bewegingen, harder, zachter, hoger, lager, je snapt het wel…

Orgasmes

Maar masturberen kan je ook helpen om je eigen orgasmes beter te leren kennen. Door jezelf regelmatig een orgasme te bezorgen, ontdekken jij en jouw lichaam hoe dat voor jullie werkt. De weg naar een orgasme, lijkt soms lang, maar eens je de stappen die voor jou werken kent en begrijpt, wordt het steeds makkelijker.

Het gaat hier om ontdekken, om spelen en leren, om je lichaam te leren kennen en te leren vertrouwen.

Variatie is key!

Ik hoor wel vaker “jamaar, ik kan prima een orgasme krijgen hoor”. Super! Alleen is dat dan vaak enkel op één specifieke manier. Eén specifieke volgorde van handelingen, een bepaalde stimulatie en hop, een orgasme.

Door steeds hetzelfde te blijven doen en te herhalen, leer je je lichaam ook exact datzelfde aan: het lukt enkel nog op die manier. Varieer dus. En de beste manier om hiermee aan de slag te gaan, is alleen. Ontdek je lichaam zoals alleen jij dat kan. En erna kan je dit doorgeven en aanleren aan je partner.

Waarom niet samen?

Hoe graag jullie elkaar ook zien en hoezeer jullie elkaar ook willen verwennen, als je met iemand anders samen vrijt, is er altijd sprake van een lichte vorm van druk. Je vindt het misschien moeilijk om de aandacht volledig naar jou te laten gaan. Je partner raakt vermoeid en wil iets anders proberen. Je voelt je wat ongemakkelijk om te vragen om wat je eigenlijk graag zou willen. Ik noem maar enkele voorbeelden.

Het kan dus best moeilijk zijn om jezelf echt door en door te leren kennen als je daar enkel werk van maakt samen met je partner. Want dan ga je altijd vastlopen op enkele blokkades. Terwijl je tijdens masturbatie echt de ruimte en de tijd kunt nemen om helemaal op jouw manier en jouw tempo jezelf te ontdekken.

Meer?

Heb ik je kunnen overtuigen om wat vaker te masturberen? Geweldig! Je gaat me er echt dankbaar voor zijn!

Heb je het gevoel dat je toch nog meer wil leren? Jezelf echt nog beter wil leren kennen? Zet je dan op de wachtlijst voor Goesting of Genot.

In Goesting leer ik je jouw zin in seks kennen en gaan we samen aan de slag om die terug te ontdekken.

In Genot leer ik je alles over jouw lichaam en jouw seksualiteit, zodat jij vol zelfvertrouwen aan de slag kan met jouw lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.