Ga naar de inhoud
Home » Blog » Wie is Ruud? – Alles Kan Heter Aflevering 10

Wie is Ruud? – Alles Kan Heter Aflevering 10

  • door

In al mijn cursussen en coachings vraag ik jou om aan de slag te gaan met jezelf. Om te kijken naar jouw verleden, waar je vandaan komt, hoe jij je daarbij voelt en nog meer. Daarom leek het me wel eerlijk om ook eens over mezelf te praten. Zodat je weet wie ik ben en waar ik vandaan kom.

In beperkte mate natuurlijk, want een mensenleven vat je niet zomaar samen in 20minuten podcast. 😉

Luister je liever naar de aflevering? Dan kan dat hier.

Mijn jeugd

Laat ik beginnen bij het begin: ik ben de oudste van 5 kinderen. Ik heb nog een 9 jaar oudere halfbroer, dus technisch gezien ben ik maar half de oudste. Maar laten we voor de gemakkelijkheid even zeggen dat de oudste zijn van 5 al vanop jonge leeftijd om bepaalde verantwoordelijkheden vraagt.

Er was weinig tijd voor mij. Ik was ook nooit echt een bijzonder kind. Ik las enorm veel en hielp verder waar ik kon. Ik was aanwezig en stond bij. Al zeker vanaf het moment dat mijn ouders uit elkaar gingen toen ik 12 werd. Daarover zometeen meer.

In elk geval: 5 kinderen op amper 7 jaar tijd. Dat is wel wat. Het is wel altijd fijn geweest. We hebben echt heel veel aan elkaar, ook nu nog.

Hoe gingen ze thuis om met seksualiteit?

Iets wat me altijd is bijgebleven is de aller eerste keer dat ik mijn regels had. Ik was net 11, echt amper een maand. En ik herinner me dat ik dolenthousiast was (stel je voor 😅). We hadden op dat moment een garage en carwash, die aan ons huis vast hingen. Mijn vader was vanachter nog aan de boekhouding bezig. Ik herinner me hoe blij ik naar daar gelopen ben, gillend dat ik voor de eerste keer mijn regels had. Het was net geen feestje.

En dat is ook hoe ik me herinner dat er met seks werd omgegaan. Open. We konden er over praten. Er werden bezorgdheden geuit, maar net zo goed werd er over genot en plezier gepraat. Ik zie het als een zegen dat ik de mogelijkheid heb gehad op die manier seksueel op te groeien.

Na de scheiding

Na de scheiding werd ik als oudste een beetje het klankbord voor beide ouders. Of zo voelde het toch in elk geval. Ik zag mijn vader wenen toen hij vertelde wat er gebeurd was. En ook mijn mama kwam met haar verhaal bij mij. Ik droeg daarnaast ook mijn zussen en broer wat mee op mijn schouders. Niet overdreven, ik vind nog steeds van mezelf dat ik een behoorlijk fijne jeugd heb gehad. Maar het was zeker wel aanwezig.

En ik denk dat daar mijn basis is gelegd om met coaching, relaties en seksualiteit aan de slag te gaan.

Mijn opleiding(en)

Ondanks dat menselijke psychologie me altijd geïnteresseerd heeft en ik echt wel getwijfeld heb om die kant op te gaan met mijn studies, heb ik toch iets helemaal anders gekozen.

In mijn middelbaar zat ik in KSO. Ik studeerde toneel, want dat was mijn eerste grote liefde. Ik kwam terecht in een geweldig talentvolle klas en besefte al snel dat ik mijn draai niet vond tussen al dat talent. Maar toneel en met mijn stem werken, dat deed ik ongelooflijk graag. Dus besloot ik na het middelbaar Radio te gaan studeren aan het Ritcs (toen nog Rits) in Brussel.

Dat deed ik graag, maar ook daar had ik nooit het gevoel echt te kunnen uitblinken. Er ontbrak iets. Ik maakte mijn studies af en besloot nog een vervolgopleiding te doen: geluidstechniek. Ook techniek is iets wat me altijd geïnteresseerd heeft. Hier vond ik wel mijn draai in. Ik deed het ongelooflijk graag en mocht ook meteen aan de slag in een geluidsstudio. Daar werkte ik 10 jaar.

Toch nog iets anders

Zo goed als die hele periode dat ik in de studio werkte, woonde ik in Brussel. Geen goedkope stad. Dus toen ik besloot dat ik klaar was met het co-housen en alleen wilde wonen, zocht ik een bijverdienste. Ik werkte regelmatig in het café van mijn vader, maar dat was niet zo mijn ding. Dus ging ik aankloppen bij Rebecca van Loveware. Een aantal jaar eerder had ik bij haar een Loveware Party mogen hosten thuis en dat was super goed bevallen. En ik dacht: “Allright! Seksspeeltjes verkopen, dat ga ik wel kunnen!”

Dat was juist gedacht. Ik was (en ben) er goed in. En ik doe het, nog steeds, ongelooflijk graag. Maar waar ik zelf het meest energie uit haalde, waren de gesprekken achteraf. Telkens ik aan de bestellingen begon, vertelden mensen mij hun verhaal. Ze kwamen met vragen en twijfels, waar ik hen dan in snelle en beperkte maten mee kon helpen. Dat voelde goed!

Zo goed dat ik uiteindelijk besloot voor Rebecca en Loveware te gaan werken. Ik draaide een aantal jaren mee in Loveware, een prachtige, vrouwvriendelijke seksshop. Ook hier waren het vooral de gesprekken waar ik echt gelukkig van werd en energie van kreeg.

En toen kwam corona…

Zoals voor velen, is de corona-periode ook voor mij een kantelpunt geweest. Ik wist ergens al wel dat ik meer wou doen met mijn kennis over seksualiteit en dat ik wou coachen en begeleiden. Maar de sprong wagen, die stap zetten… Dat was moeilijk.

Door corona raakte ik, in onderling overleg, mijn job kwijt. Dus ik werd volledig zelfstandig en besloot echt voor mijn droom te gaan: sexperte of sekscoach worden. Ik volgde opleidingen via afstandsonderwijs, legde mijn examens af met glans en… koos toch weer voor de veilige haven als geluidstechnieker. 🤣

Tot december 2022. Mijn vriend had er genoeg van. Hij gaf aan dat het tijd werd dat ik echt zou kiezen voor mezelf. Voor mijn droom. In plaats van telkens weer slechtgezind thuis te komen na een werkdag. En dus sprong ik…

Ik ben sexperte!

In december 2022 besloot ik dus om te stoppen met alle bijjobjes die ik nog deed en me echt 100% te focussen op seksualiteit en coaching. Man! Wat een energie kreeg ik hiervan!

Dit is het. Dit is wat ik moet doen. Waarvoor ik hier ben. Zelfs terwijl ik dit typ, krijg ik tranen in mijn ogen, zo juist is het (en ja, ik ben een emotioneel mens 🤭). Dus dit is wat ik doe en wat ik ga blijven doen. Zodat ik ook jou kan helpen om de beste seks te hebben!

Wil je samen aan de slag?

Op vrijdag 18 en vrijdag 25 augustus 23 geef ik telkens de Masterclass “Masturberen is gezond”. Een boeiend uurtje met massa’s informatie over, je raadt het al, masturberen. Want masturberen kan je echt helpen om jezelf en jouw seksualiteit beter te leren kennen!

Schrijf je hier in om erbij te kunnen zijn. (jep, er zal ook een replay beschikbaar zijn).

En achter de schermen ben ik hard aan het werk aan de cursus Genot. Het wordt een meesterwerk, al zeg ik het zelf. Al mijn kennis over seksualiteit en genieten wordt erin verweven. Genot is een cursus met 6 maanden begeleiding. Via modules met video’s, wekelijkse mails, groepscalls, … Geloof me, dit wil je echt niet missen!

Schrijf je hier in op de wachtlijst om je als eerste in te schrijven en te profiteren van een grandioze korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.