Ga naar de inhoud
Home » Blog » Waarom ik geen fan ben van “de Satisfyer” – Alles Kan Heter Aflevering 17

Waarom ik geen fan ben van “de Satisfyer” – Alles Kan Heter Aflevering 17

  • door

Ze zijn super populair, de speeltjes met luchtdruk. En terecht ook! Ze helpen heel veel mensen met een clitoris naar een snel en intens hoogtepunt. Maar toch kan ik er als sekscoach niet echt enthousiast over zijn. Waarom? Dat leg ik je graag uit in deze blog. Luister je liever? Luister dan hieronder naar Aflevering 17 van Alles Kan Heter.

Luchtdruk?

De Satisfyer is een speeltje dat werkt met luchtdruk-golven. Je plaats de opening over je clitoris. Het membraan binnenin beweegt naar voor en naar achter, waardoor er luchtgolven ontstaan (heel basic uitgelegd). Die luchtdrukgolven bewegen je clitoris en de voorhuid die hier over zit, wat een super intens gevoel geeft. Ik vergelijk het graag met een penis die wordt afgetrokken. Maar dan dus met die super kleine en heel gevoelige clitoris.

Dat zorgt voor vuurwerk in de meeste gevallen: hele intense en snelle orgasmes. Geen wonder dat we er zo snel aan gewoon raken en er zo van houden! Eindelijk kunnen ook wij met een clitoris een razendsnel orgasme bereiken, als we dat willen!

Is het uniek?

Satisfyer is een merk dat speeltjes maakt. Er is dus niet zo iets als “de Satisfyer”, want Satisfyer heeft echt een enorme hoeveelheid aan producten. Ze ontwikkelen super veel en halen hierbij hun inspiratie steevast bij de concurrentie. “Ah, jullie maken zo iets en dat werkt goed? Top! Dat doen wij ook!”.

Hun bekende model, dé Satisfyer (Pro 2), is afgeleid van Womanizer. Het allereerste merk dat met luchtdruk op de markt kwam. Naar mijn bescheiden mening is Satisfyer alles behalve een degelijk en kwaliteitsvol merk. Maar: hun speeltjes zijn wel goedkoop, daar valt absoluut niets op te zeggen.

Geen fan, Ruud?

Laat me je uitleggen waarom ik geen fan ben van de Satisfyer en eigenlijk, in het algemeen van speeltjes op luchtdruk. Ze helpen je te snel en te makkelijk aan een orgasme. En ja, dat heeft natuurlijk ook voordelen, laat ik daar even mee beginnen. Het kan je helpen te leren hoe een orgasme voor jou werkt, hoe dat voor jou voelt én zo’n speeltje kan de max zijn als je graag even stoom wil aflaten en gewoon lekker wil klaarkomen in snel tempo.

Maar in een wereld waar alles altijd maar sneller gaat en we ons al zo makkelijk vergelijken met alles wat rond het mannelijke draait, is het ergens wel jammer dat we dit ook lijken te proberen met het krijgen van orgasmes. Sneller! Heftiger! En liefst zonder moeite!

Dus de reden dat ik niet zo fan ben is heel eenvoudig: ik hou van vertragen. Van jezelf te leren kennen en op zoek te gaan naar wat echt werkt voor jou. Je kan nu denken: “de Satisfyer werkt voor mij!”, maar dat is ook niet echt het geval. Je ontdekt jezelf zo niet, je went gewoon aan een specifiek gevoel en snelheid, zonder te ontdekken wat jij nu echt nodig hebt.

Hoezo wen je aan een Satisfyer?

Wennen aan een specifieke stimulatie die werkt voor jou, is super normaal. Dat is niet enkel het geval bij een speeltje als de Satisfyer, maar ook bij een gewone vibrator en ook met je vingers. Als je iedere keer exact hetzelfde doet, dan raak je gewoon aan exact ditzelfde gevoel.

Het voordeel met je vingers of met een ander speeltje is dat er eenvoudigweg meer mogelijkheden zijn, meer dingen om te proberen of te stimuleren. Terwijl met een speeltje op luchtdruk er echt maar één manier is om jezelf te stimuleren. Dus als je dat iedere keer gaat gebruiken, dan wen je hieraan.

En laat me heel duidelijk zijn: dit is geen gevoel dat je jezelf kan geven zonder dat speeltje op luchtdruk. Geen gevoel dat een partner kan omzetten of nadoen bij jou. Dus ook geen wonder dat die partner niet heel goed weet hoe die jou kan plezieren op die manier.

Wat raad je aan?

Mag je dan helemaal geen luchtdrukspeeltjes meer gebruiken? Natuurlijk wel! Geniet ervan ook! Zeker op momenten ook dat je voelt dat je het nodig hebt en dat het vooruit mag gaan! Die power en die snelheid kunnen ook heel empowering werken en je mag ook gewoon genieten van wat je hebt.

Wat ik je wel wil vragen is om wat vaker af te wisselen. Gebruik ook nog eens je vingers, hoe moeilijk dat ook is. Probeer en experimenteer, ga op zoek naar wat je ook leuk vindt. En probeer ook wat meer tijd te nemen om te genieten. Het hoeft niet altijd zo snel te gaan.

Wil je hier verder mee aan de slag? Jezelf leren kennen en ontdekken en echt genieten van je lichaam?
Zet jezelf op de wachtlijst van Genot!
Op 1 april start er weer een nieuwe ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.