Ga naar de inhoud
Home » Blog » Vraag het aan Ruud: Speeltjes om samen te gebruiken

Vraag het aan Ruud: Speeltjes om samen te gebruiken

  • door

Een vraag die de laatste tijd een aantal keer terug gekomen is in de Vraag het aan Ruud op Instagram is deze: “Welke speeltjes zou je aanraden voor koppels?” Dus: mijn aller eerste blog is er dus eentje over speeltjes!

Allereerst even dit! Vanaf nu krijg je tweewekelijks een nieuwe Vraag het aan Ruud blog van mij. Ik kies de vragen uit de vragen die binnen komen op Instagram of je kan hier beneden aan pagina zelf je vraag insturen. Binnen dit en enige tijd, zal hier dus een hoop vragen beantwoord staan, waar je door kan lezen en in kan zoeken.

Onthou dat ik altijd maar basis antwoord kan geven op alle vragen. Voor de meer complexe vragen, heb ik altijd nood aan een gesprek om je echt te kunnen ondersteunen en te weten waar het echt over gaat voor jou. Voel je dat je daar meer nood aan hebt? Boek dan eerst een gratis kennismakingsgesprek.

Speeltjes voor koppels

Welke speeltjes ik zou aanraden voor koppels? Ook dat is een subjectieve vraag. Wat voor koppel ben je? Wat vinden jullie leuk? Wil je iets extra om te gebruiken tijdens penis-in-vagina seks? Of iets wat tussen twee lichamen past?

Je voelt het al: de mogelijkheden zijn relatief eindeloos. 🙂 Daarom krijg je hier een lijstje van favorieten. Dit zijn speeltjes die ik persoonlijk heel leuk vind, of waarvan ik weet dat ze vaak hele goede feedback krijgen.

Ik deel ze onder in verschillende categorieën, zodat je makkelijker kunt vinden wat je zoekt. En deze lijst blijft ook up-to-date, zodat je er steeds naar kunt terugkeren als je iets nieuws wil! Achter ieder linkje zit een affiliate linkje. Voor jou verandert er niets, voor mij wil dat zeggen dat ik een klein %je krijg als je via deze link een aankoop plaatst.

Penis-in-vagina Hands Free

Dit zijn speeltjes die je (handsfree) kan gebruiken tijdens penis-in-vagina seks. Daar zijn ze voor ontworpen. Maar: dit is uiteraard niet de enige manier waarop deze toys leuk zijn. Wees creatief en gebruik deze speeltjes zoals jij het zelf leuk vindt!

We-Vibe was het eerste merk om met dit soort C-vormige speeltjes op de markt te komen. Het kleinste deel gaat inwendig in de vagina, het grotere stuk plooi je tussen je vulvalippen in, tegen je clitoris. De penis kan er gewoon nog bij, al gebruik je wel best wat glijmiddel.

Deze toy krijgt enorm goede commentaren. Al moet ik ook wel zeggen: you love it or you hate it. Het is en blijft een beetje zoeken, zodat ie goed blijft zitten. Er komt trouwens een afstandsbediening bij, zodat je makkelijk kan zappen tussen de standjes. De Chorus is ook bestuurbaar via de We-Vibe App. 

Dame is een merk met alleen maar vrouwen in het design team: dat zie je en dat voel je. De Dame Eva is een klein, kever achtig speeltje. Je vouwt de beentjes dicht en plaatst het tussen je vulvalippen. Het blijft verrassend goed zitten, als je de tijd neemt het echt goed te plaatsen. De penis doet gewoon wat ie anders doen. Door de druk van lichaam tegen lichaam, blijft de Eva goed op haar plaats én krijg je iedere keer wat extra vibraties.

Er zijn intussen verschillende versies van Eva op de markt, vaak met afstandsbediening, wat echt wel handig kan zijn. Dus kijk eerst even wat rond om prijsverschillen en productverschillen wat te vergelijken.

Penisringen

Penisringen zijn ook een soort van handsfree speeltjes om samen te gebruiken. Of je nu hetro bent of niet, deze ringen zijn eigenlijk altijd op verschillende manieren bruikbaar. Je plaatst ze aan de basis van de penis, boven de balzak. Deze ringen hieronder zijn met vibratie. Die is voelbaar voor de drager, maar natuurlijk ook voor de partner!

Een penisring heeft voor de drager het effect dat de penis nog net een tikje harder en stijver wordt (jep, ook als je denkt dat dat niet meer mogelijk is ;)). Alles voelt intenser aan. Hiervoor moet de ring wel voldoende strak rond de penis zitten. Als het niet strak genoeg is, ga je er weinig effect van voelen. Het is uiteraard ook niet de bedoeling dat de ring uren rond de penis blijft. Strak of niet strak: beide hebben dus voor- en nadelen.

Deze ring van Tenga is heel rekbaar en zit dus niet te strak rond de penis. Door het langere deel langs voor, raakt het de clitoris verrassend goed, bij penis-in-vagina. Maar je kan de ring ook draaien en bijvoorbeeld tegen de balzak laten vibreren. Veel opties mogelijk!

Door de lengte van het vibrerende deel, leent deze ring zich ook prima om gewoon los te gebruiken. Het langere deel kan je gebruiken als een soort vinger, die kan vibreren waar je maar wil.

De Nos is een strakkere versie dan de SVR, dus als je graag wat meer effect wil, is dit de betere optie. De vibraties in de oortjes van dit speeltje, zijn ongelooflijk goed. De oortjes raken je tegen je clitoris, maar kunnen ook prima de balzak stimuleren.

Omdat de vibratie van deze Nos zó goed is, kan je hem ook perfect zo apart gebruiken. Of bijvoorbeeld: de partner doet de ring rond wijs- en middenvinger en vingert inwendig, de ring stimuleert tegelijk de clitoris! Wees creatief! 🙂

Kleine speeltjes

Een aparte categorie voor kleine toys.
Waarom? Omdat je die vaak ook prima tussen 2 lichamen kwijt kunt. Persoonlijk vind ik dit een betere en leukere optie dan de meeste handsfree toys. Je kan ze namelijk beter positioneren en ook sneller weer verplaatsen of weghalen als je dat wil.
Je hebt ze ook letterlijk meer in de hand, wat maakt dat je beter kan kiezen wat en hoe je het wil. Maar het is ook wel wat meer gesukkel. Je zegt iets vaker “wacht even, ik zou even…”, als je begrijpt wat ik bedoel.

Eén van mijn persoonlijke favorieten is absoluut deze Mimi Soft. Super zacht siliconen over een steenvormige vibrator. De vibraties zijn geweldig: super diep en aangenaam. En door de platte vorm van deze toy, kan je hier echt heel veel mee. Je kan deze tegen je clitoris gebruiken, onder de balzak houden, tussen twee lichamen in plaatsen in verschillende posities… De mogelijkheden zijn eigenlijk echt eindeloos!

Op zoek naar gewoon een hele goede (uitwendige) vibrator die ook leuk is voor samen? Dan is dit echt een must have!

Nog eentje van Je Joue, is de Rabbit Bullet. De oortjes van dit speeltje trillen, met dezelfde goede vibraties als de Mimi Soft. Door de lengte van het speeltje, is dit makkelijker om vast te houden in bepaalde posities. De oortjes kan je laten trillen op of rond je clitoris, maar kunnen bijvoorbeeld ook leuk zijn aan de eikel van de penis.

Deze Tango mag niet ontbreken in dit lijstje. Door het smalle en kleine design, kan je deze bullet bijna tussen je lippen in klemmen. Het speeltje is gladder aan de bovenkant, wat de vibraties vaak iets krachtiger doorgeeft, waardoor je het beter voelt. Doordat het zo klein is, past het makkelijk op en tussen twee lichamen, maar deze Tango is uiteraard ook geweldig om gewoon alleen te gebruiken. Of om te positioneren in, ik zeg maar iets, een harnas. 😉

Voor de penis

Niet alle speeltjes zijn makkelijk in categorieën op te delen. En speeltjes die specifiek voor de penis gemaakt zijn, zijn vaak absoluut niet bruikbaar als je samen iets wil gaan doen. Tenzij aftrekken een optie is. Maar sommige designs zijn zo goed dat ze toch weer een optie kunnen bieden.

De Manta is oorspronkelijk echt gedesigned voor de penis. Je plaats de bovenste flappen rond de eikelrand (met veel glijmiddel!). Dat voelt naar’t schijnt echt bijzonder en heel fijn.

Maar door de grote van het speeltje en het handvat onderaan, kan je de Manta ook heel goed samen gebruiken. Dan plaats je de Manta aan de basis van de penis. Dat kan echt in verschillende posities. Je verandert de penis hiermee in een hele goede vibrator, maar kan tegelijk ook andere delen van je eigen lichaam stimuleren.

Dit is een minder ‘handig’ systeem dan sommige van de voorgaande, maar het is wel een heel leuk gevoel. En dat gesukkel in de slaapkamer, dat heeft soms ook echt wel iets. 😄

Nog?

Heb je je goesting hier niet tussen gevonden of twijfelen jullie nog? Stuur me gerust een mailtje.

Of neem eens een kijkje op mijn blog, Miss Poppie. Hier heb ik intussen bijna 300 speeltjes en producten getest en gereviewd.

Heb je zelf een vraag voor Vraag het aan Ruud?

Stuur je vraag hieronder in via het aanvraagformulier.
Je krijgt dan zo snel mogelijk een mailtje terug van mij met een datum waarop je vraag zal beantwoord worden.
Ik beantwoord alle vragen altijd anoniem, maar ik wil wel graag je mailadres, zodat ik je op z’n minst een berichtje kan sturen. 😊

Let wel op: als je vraag te persoonlijk is of meer uitleg vraagt dan ik hier kan geven, zal ik je dat ook laten weten en je aanraden een sessie bij mij te boeken. Alleen zo kan ik je dan echt oprecht verder helpen.

Vraag het aan Ruud:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.