Ga naar de inhoud
Home » Blog » Vollenbak genieten – Alles Kan Heter Aflevering 24

Vollenbak genieten – Alles Kan Heter Aflevering 24

  • door

Volledig in je lichaam leren zakken, je helemaal kunnen overgeven aan het moment en echt volop kunnen genieten van jouw lichaam… Het is exact wat ik je probeer te leren in al mijn cursussen en coaching. Maar het is natuurlijk zo makkelijk niet én vooral: het is voor iedereen anders.

Eén van de belangrijkste aspecten is wel: leren en durven gaan voor wat werkt voor jou. En daar zitten heel wat verschillende aspecten in verborgen.

Ik maakte er een Alles Kan Heter aflevering over. Je kan ze hier beluisteren:

Waarom echt genieten belangrijk is

Veel mensen komen tot bij mij met een gebrek aan zin in seks. We bekijken dan verschillende delen van die zin: ligt het aan factoren van buitenaf? Of misschien ook wel een beetje aan de seks die we hebben?

Vrouwen hebben vaak de neiging om iemand anders te willen please, te behagen, volledig in functie te staan van. Dat is zo zot niet, want dat hebben we geleerd, letterlijk met de paplepel erin gegoten. Dat trekken we niet enkel door in, ik zeg maar iets, het huishouden, maar ook in de slaapkamer. We hebben algemeen meer tijd nodig en die durven of willen we vaak niet maken. Want dat verlegt de aandacht dan weer volledig naar onszelf. En eerlijk: dat is verdorie moeilijk.

Maar als je niet echt geniet van de seks die je hebt, dan is het ook logisch dat je er niet echt naar gaat verlangen. Vergelijk het met eten: iets wat je niet super lekker vindt, daar verlang je ook zelden naar. Helemaal logisch.

Schaamte als rem

Naast ons pleasing gedrag dat vaak als rem fungeert om zin te hebben én om je echt volledig over te geven, is ook schaamte vaak aanwezig in ons systeem. Aan de ene kant moeten we open zijn en onze seksualiteit omarmen, aan de andere kant mag dat ook niet té zijn, want dan worden we als vrouw vaak weer als sletterig gezien.

We beschouwen alles aan een vrouwenlichaam ook als taboe. Dat begint al bij de benamingen: schaamstreek, schaamlippen, … Alles zit goed weggestopt en we raken onszelf ook amper aan. Vergelijk het met iemand met een penis, die die ook meerder keren per dag letterlijk in de hand heeft (alleen al om te gaan plassen) en je snapt waarom er een verschil is in hoe we ons lichaam accepteren.

De angst om afgewezen te worden in onze verlangens en fantasieën, de angst dat wat jij leuk vindt te lang duurt en dat je partner dit niet gaat willen doen voor jou, jij zelf die hier op blokkeert omdat iemand anders iets in functie van jou aan het doen is, de druk die we op onszelf leggen om klaar te komen, om te genieten,… Het zijn maar enkele dingen die bijdragen aan onze schaamte en onze remmen.

Seksualiteit is van jou

Ik begeleid het allerliefst vrouwen in hun zoektocht naar hun seksualiteit. Vaak krijg ik de vraag of dat wel logisch is, want we beleven onze seksualiteit toch samen? En dat klopt natuurlijk ook. Maar in mijn ogen is seksualiteit in eerste instantie iets van jezelf, iets wat je zelf mag verkennen en ontdekken. En dat dan mag delen met iemand anders.

In het kort: als je het zelf, met jezelf alleen al moeilijk hebt met wat je doet en waar je van geniet, hoe verwacht je dan dat dit makkelijker gaat zijn met iemand anders erbij.

Een voorbeeldje van mezelf: ik was vorige week een nieuw speeltje aan het testen voor mijn Miss Poppie blog en betrapte mezelf op een bepaald moment op de gedachte: zie me hier nu zitten, allez, dat hoort toch niet zo… Dat is een remmende, belemmerende gedachte, die zorgt dat ik in mijn hoofd zit en niet in mijn lichaam. En als ik die gedachte al heb als ik helemaal alleen bezig ben, dan is het niet verwonderlijk als die houding en positie helemaal moeilijk wordt met partner erbij.

Durf je tijd te nemen

Ons lichaam heeft tijd nodig. En vaak is dat ook zo met ons hoofd. Lichamelijke en mentale opwinding zijn twee totaal verschillende dingen. Soms is het ene wel al mee en het andere niet. Maar om echt vollenbak te kunnen genieten, heeft je lichaam het nodig om volledige opwinding te kunnen ervaren. En daarvoor is dus in eerste instantie vooral tijd nemen erg noodzakelijk.

Als jij de gewoonte hebt om na een paar minuten al aan te geven dat penetratie al mag, in de hoop er wat snelle vanaf te zijn, dan besef je hopelijk ook wel dat je lichaam én je hoofd hier in de meeste gevallen nog niet klaar voor zijn. Het resultaat is dat je niet in de mogelijkheid bent om echt volop te gaan genieten.

Tijd is dus noodzakelijk, maar weten wat je leuk vindt, is dat ook. Als je niet durft vragen om een bepaalde handeling of gewoon niet weet hoe omdat je niet weet wat je leuk vindt, dan ga je er steeds vanuit dat de ander het wel zelf zal uitvinden. Of: je geeft het na een tijdje op en gaat enkel nog voor het plezier van je partner.

Durf te genieten!

Het is tijd om te stoppen met jezelf te beperken en te beginnen met echt vollenbak te genieten van je lichaam. Neem de tijd, ga aan de slag met je remmingen en durf te vragen om wat je wilt. Het is jouw lichaam, jouw genot, en het is tijd om daar volledig van te genieten!

Kan je hier hulp bij gebruiken? Dan is de cursus Genot zeker iets voor jou. In deze cursus ontdek je wat je remt én leer je jezelf helemaal open te stellen om echt te genieten van wat jouw lichaam allemaal kan!

Genot start terug in april, dus zet je snel op de wachtlijst voor een mooie korting en leuke bonussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.