Ga naar de inhoud
Home » Blog » Speeltjes in de slaapkamer – Alles Kan Heter Aflevering 15

Speeltjes in de slaapkamer – Alles Kan Heter Aflevering 15

  • door

Of ik een grote voorstander ben van speeltjes gebruiken in de slaapkamer? Absoluut! Ze kunnen je helpen om jezelf beter te leren kennen, om meer te genieten en makkelijker orgasmes te krijgen en ze maken alles ook nog eens vernieuwend en leuk. Waarom zou je ze niet gebruiken, toch?

Laat ik het anders zeggen: er zijn voor en tegenstanders. En beide hebben uiteraard ergens wel een punt.

Daarover gaat aflevering 15 van Alles Kan Heter: Speeltjes in de slaapkamer. Als je liever luistert, dan kan dat hier:

Waarom zou je speeltjes gebruiken?

Speeltjes kunnen op verschillende manieren een meerwaarde zijn voor jouw seksleven. Alleen of met partner, dat maakt eigenlijk niet uit.

Om te beginnen zijn speeltjes ideaal om jezelf te ontdekken. Ze kunnen vaak iets meer of zeker iets anders dan wat je met je eigen vingers kan. En dat maakt dat het je proces om bijvoorbeeld een orgasme te krijgen kan versnellen. Als je wil ontdekken wat je speeltje voor jou kan doen, raad ik meestal wel aan om in eerste instantie het eerst alleen te proberen. Zo kan je het best ervaren wat je leuk vindt.

Daarnaast kunnen speeltjes samen ook super leuk zijn. Ze nemen wat druk weg van beide partners: je mag hier beide op een leuke en speeltje manier van genieten. Je bent op die manier samen verantwoordelijk voor elkaars en je eigen plezier. Een toy brengt een heel ander gevoel mee, een hele andere ervaring.

En dan kunnen ze je ook nog helpen als bepaalde dingen wat moeilijker gaan. Bijvoorbeeld als je soms als eens je erectie verliest (penisring) of als je jezelf nogal makkelijk opspant (kleine bullet vibrator).

Waarom gebruik je beter geen speeltjes?

Ik moet hier heel erg nadenken om redenen te kunnen bedenken. 😉 Maar uiteindelijk kom ik toch op dit: je gebruikt beter geen speeltjes als je je toy als vervanging ziet voor iets anders. Of als je hoopt dat een speeltje jullie relatie of seksleven zal gaan redden. Dat kan zo’n ding niet, simpel.

En de vervanging: als je iets mist of tekort komt in je seksleven, dan kan een speeltje dit voor korte tijd even vervangen. Maar uiteindelijk ga je hier toch steeds weer tegenaan lopen. Dus in dit geval is de enige oplossing: communicatie. Praat met elkaar.

En dan is er nog één reden die ik wil geven waarom je beter geen speeltjes gebruikt: gewenning. Als je steeds maar weer hetzelfde speeltje op dezelfde manier gebruikt, dan went je lichaam hieraan. En dat kan tot gevolg hebben dat je moeilijk nog van andere dingen kan genieten. Afwisselen is belangrijk dus, op alle vlakken.

Ga ik dan nog wel zin hebben in mijn partner?

Een speeltje is eigenlijk nooit een vervanging van een persoon.
Je toy praat niet tegen je, helpt je niet in het huishouden en ondersteunt je niet als je het moeilijk hebt. In dat opzicht heb je je dus geen zorgen te maken: je partner is en blijft je partner. 

Wat wel kan gebeuren, is dat je meer kan genieten van je speeltje dan van je partner. Dat ligt dan eerlijk gezegd ook weer niet aan het speeltje. Wel aan jullie connectie en jullie communicatie. Dus als je dit zo voelt durf daar dan ook open over te praten. En nodig je partner uit om samen met je toy te spelen.

Wat ik ook nog graag meegeef: als je je seksualiteit niet levendig houdt, dan bloeit die op een gegeven moment vaak ook wat dood. We hebben zoveel aan ons hoofd dat het gewoon geen belangrijke plaats meer heeft in ons leven. 
Door te masturberen en te genieten van, bijvoorbeeld, een speeltje, hou je dus ook je eigen seksualiteit in leven. 

Klinkt misschien wat contradictorisch, maar regelmatig genieten van een speeltje, zorgt er ook voor dat je makkelijker zin krijgt in je partner ook. 

Welk speeltje kies je?

Dit is natuurlijk afhankelijk van waar je het speeltje graag voor wil gebruiken. Wil je uitwendig kunnen stimuleren? Dan hoeft je toy niet zo groot te zijn. Liever inwendig? Bedenk dan even wat je graag wil bereiken: de G-spot? Of liever een meer in-en uit gaande beweging.

Ook voor samen ga je op deze manier bedenken wat jullie graag willen proberen. Wat wil je precies stimuleren? Wat is het doel? Op basis daarvan kies je een toy die voor jullie beide kan werken.

Wat als je partner hier niet voor open staat?

Ik haalde het daarnet al aan, maar communicatie is het begin van alles. Praat hierover. Geef aan aan je partner waarom je graag eens iets nieuws zou proberen. En vraag ook aan je partner waar die wel voor open zou staan. Misschien is het beeld dat je partner heeft van “een toy” iets totaal anders dan wat jij in gedachten hebt.

En het aller belangrijkste: een speeltje is geen vervanging. Het is een aanvulling. Iets wat jullie seksleven nog leuker kan maken.

En seks zonder speeltjes zou nog altijd zeker zo leuk mogen blijven!

Meer!?

Er komt heel binnenkort een mini-cursus aan over speeltjes. Hierin leer je welke speeltjes er allemaal op de markt zijn, welke materialen er bestaan en welke veilig zijn, maar ik geef je ook uitleg over alle persoonlijke favorieten en waarom dat favorieten zijn. De cursus is zo opgebouwd dat je makkelijk kan bekijken wat je nodig hebt en zal ook regelmatig geupdate worden. Heel binnenkort hier op mijn website dus!

Sneller keuze-hulp nodig? Neem eens een kijkje op mijn blog, MissPoppie.be. Ik heb hierop al ongeveer 300 speeltjes getest en gereviewd, dus hier kan je zeker al wat informatie over speeltjes vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.