Ga naar de inhoud
Home » Blog » Over de clitoris – Alles Kan Heter Aflevering 5

Over de clitoris – Alles Kan Heter Aflevering 5

  • door

De clitoris is een wonderlijk orgaan waar we eigenlijk verrassend weinig over weten. Nuja, echt verrassend is het niet, want ook de wetenschap komt nog regelmatig met nieuwe ontdekkingen over ons “genotsknopje”. Laat ik je al zeggen: een knopje is het zeker niet. Het is veel meer dan dat! En het wordt ook tijd dat we het volle potentieel van die clitoris ontdekken. Klaar voor?

Dat het lichaam van iemand met een clitoris tijd nodig heeft, dat lezen we wel vaker. Daar had ik het in de vorige aflevering eigenlijk ook al over. Het ‘Help, ik ben een moeilijke gegeven’ komt vooral van het feit dat we ons lichaam niet altijd even goed kennen. En misschien is het hier ook wel een goed moment om te zeggen dat zo’n 75 a 80% van de vrouwen niet klaarkomt van enkel penetratieve stimulatie. Tijd dus om met de clitoris aan de slag te gaan!

Aflevering 5 van Alles Kan Heter gaat alleen maar daarover!

De ontdekking van de clitoris

Het is niet zo gek dat we met z’n allen niet zo heel goed weten hoe de clitoris er uit ziet. De hele inwendige structuur werd eigenlijk al ontdekt in de 16e eeuw. Maar toen dachten ze ook nog dat het vrouwelijk orgasme nodig was om zwanger te kunnen raken. En daarvoor had je clitoris-stimulatie nodig. Dus best slim dat er toen onderzoek werd gedaan naar wat die clitoris nu precies is.

In de 19e eeuw ontdekte men dat er enkel een eisprong nodig was om een bevruchting te laten plaatsvinden. En dat dat orgasme van de vrouw dus niet echt een functie had. Dus de volledige structuur van de clitoris, die werd wat uit het oog verloren.

En dat werd nog erger met dank aan Freud. Deze fantastische man noemde het clitoris-orgasme een orgasme voor meisjes. Hij zei dat je enkel een ‘echte vrouw’ kon zijn, als je vaginaal kon klaarkomen.

Geloof het of niet, maar dat dragen we dus vandaag de dag nog steeds met ons mee. Nog steeds denken we met z’n alleen dat een vaginaal orgasme ‘normaal’ zou moeten zijn en voelen we ons een klein beetje gefaald als we dit niet kunnen. Tot zover zelfs dat er vaak volop gefaked wordt om toch maar niet te moeten aangeven dat een orgasme bereiken op deze manier niet lukt. En zo komen we een klein beetje in een vicieuze cirkel terecht.

All about the clit!

Het echte genots-orgaan van de vrouw, dat is de clitoris. Er zitten meer dan 10.000 zenuwuiteinden verpakt in dat kleine, uitwendige knobbeltje. De hele clitoris zelf is trouwens niet zo klein. De volledige structuur, met 4 beentje en het kopje, is samen rond de 10cm lang.

De voorhuid

Net als de penis, heeft ook de clitoris een voorhuid. We noemen die ook wel het clitoriskapje. Die beschermt de clit van vanalles, maar ook voor te stevige aanraking. Eigenlijk net zoals met de voorhuid van de penis dus, die de eikel beschermt.

Heb je een hele gevoelige clitoris en vind je aanraking vaak te intens? Probeer dan eens om van boven naar beneden te strelen, in plaats van omgekeerd.

Ook wij krijgen een erectie!

Het hele bijzondere is dat je met een clitoris ook een erectie kunt krijgen. Enfin, echt bijzonder is dat eigenlijk niet, want de clitoris en de penis zijn in wezen hetzelfde orgaan. Gewoon een beetje anders uitgegroeid. Maar de clitoris krijgt dus ook een erectie. Alleen duurt dat een pak langer dan bij een penis. Reken gemiddeld op een 20 a 40 minuten. Ja, dat is lang.

Die tijd gaat natuurlijk niet gewoon in op het moment dat je beslist om samen in bed te kruipen en te gaan vrijen. Opwinding speelt hier een grote rol. Als jullie samen al op voorhand spanning kunnen opbouwen, een beetje strelen, kussen, leuke berichtjes naar elkaar sturen en er beide zin in hebben… Dan gaat dat allemaal wat sneller.

Als de clitoris een erectie krijgt, dan wordt alles een pak aangenamer. De 2 binnenste beentjes van de clit zwellen volledig op, ze vullen zich met bloed en ze leggen een soort van buffer rond de vagina. Hierdoor wordt penetratie ook een pak aangenamer. Plus: door de druk van de clitoris op de vagina, wordt er ook vocht door de vagina-wanden geperst en wordt de vagina dus natter. Allemaal alleen maar voordelen dus!

Daarnaast wordt ook stimulatie van de clitoris een pak aangenamer én kan de clit ook ietsjes beter tegen wat stevigere aanraking.

Focus op wat je leuk vindt, niet op ‘wat moet’

We moeten al zoveel… In de slaapkamer zou het moeten gaan over wat jij fijn vindt, wat leuk is en werkt voor jou. Dus haal die focus van de penetratie-seks. En probeer het ook eens op andere manieren. Het hoeft niet altijd te draaien om de ander. Jouw plaats durven innemen in jouw seksualiteit, dat is exact wat je gaat helpen om hier ook steeds meer van te leren genieten.

Ga samen of alleen op ontdekking. Hoe ziet jouw clitoris er uit? Wat vindt jouw clitoris leuk? En hoe kan je dat bereiken? Neem hier echt je tijd voor en zie en voel hoe jouw vulva volledig verandert als je hier aandacht aan geeft. Wat zijn we toch wonderlijke wezens! 😉

Heb je het hier moeilijk mee? Loop je ergens op vast en weet je niet meteen op wat of hoe dat komt? Ik help je graag om jouw seksualiteit echt te ontdekken. Boek een kennismakingsgesprekje en dan kijken we samen wat het best kan werken voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.