Ga naar de inhoud
Home » Blog » Mijn seksleven is ook niet perfect – Alles Kan Heter Aflevering 30

Mijn seksleven is ook niet perfect – Alles Kan Heter Aflevering 30

  • door

Jouw seksleven moet echt geweldig zijn! Dat is een zinnetje dat ik wel erg vaak hoor. Niet abnormaal, want het is natuurlijk de bedoeling dat jij ziet dat ik een heel goed seksleven hebt. Ik probeer het goede voorbeeld te geven. 😉 Maar aan de andere kant wil ik ook kunnen laten zien dat dat ook voor mij niet altijd even makkelijk is. Ook ik werk hieraan, groei hierin. En dat is helemaal normaal!

Mijn persoonlijke ervaring

Al jaren is mijn seksleven heel erg beïnvloedbaar door verschillende factoren. Het weer bijvoorbeeld al: als het winter is en grijs, dan heb ik echt heel weinig zin in seks. In de lente is dat helemaal anders. Dat kan voor jou omgekeerd zijn trouwens: de zomer is warm en daar staat ook niet iedereen voor te springen. Laat ons zeggen dat ik een zomer-meisje ben op dat vlak.

Dat komt trouwens overeen met de seizoenen in een cyclus: in de periode van je regels en het stuk ervoor, zit je respectievelijk in je herfst en winter. Net na je regels tot ongeveer de helft voor je weer je regels krijgt, dat zijn je lente en je zomer. En in die lente en zomer hebben de meeste lichamen meer zin in seks én meer ruimte om te experimenteren.

Drukte en stress helpen niet

Daarnaast heeft ook mijn werk en hoe goed ik me voel een hele belangrijke invloed op mijn seksleven. Als ik het druk heb, nieuwe dingen aan het maken ben of het gevoel heb dat het even wat minder gaat, dan heb ik in de meeste gevallen ook minder ruimte om zin te hebben. Super normaal. Maar ook super frustrerend.

Door deze drukte (en ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dit ervaart), is het soms moeilijk mij helemaal open te stellen om optimaal te genieten. Dan maak ik al snel de keuze om het gewoon voorbij te laten gaan, zonder de moeite te nemen helemaal in het moment te zijn.

Ik weet hoe het anders kan!

Ondanks dat ik soms ook hard in mijn hoofd durf blijven hangen, weet ik wel hoe ik dit voor mezelf kan veranderen. Wat ik hiervoor nodig heb of vooral toepas, is zelfzorg. Dat klinkt vermoedelijk nogal cliché, maar het is wel erg noodzakelijk. Durven tijd nemen voor jezelf, jezelf op de eerste plaats zetten.

Als ik hier met clienten over spreek, krijg ik heel vaak excuses terug: jamaar Ruud, ik heb kinderen. jamaar Ruud, mijn werk vraagt veel van mij. jamaar Ruud, ik doe dat wel hoor, maar…

Herkenbaar? Jep, ik heb dit zelf ook best lang gedaan en gedacht. Elk van die “maartjes” zijn dingen waar je voor jezelf kan bij stil staan: hoe kan dit anders? Is dit echt een moeilijkheid of iets wat je jezelf wijs maakt?

Je hebt er recht op

Iets wat mij soms helpt om mijn knop rond te draaien en toch voor genot te kiezen, is bedenken dat je hier ook recht op hebt. We vinden het vaak best lastig hiervoor te kiezen. Het “doe jij maar voor jezelf” idee zit er vaak nog in. Maar hey! Jij hebt ook recht om te genieten van seks. Ons lichaam is ervoor gemaakt! Dus durf hier ook echt voor te kiezen!

Vaak wil dat zeggen dat we hier bewuster ruimte voor moeten (mogen!) maken. Meer tijd nemen, zodat we rustig bij onszelf kunnen thuiskomen en connectie kunnen maken met onze partner.

Wil je meer?

Voel je dat je hier graag mee aan de slag wil? Dat je ook wil leren hoe jouw lichaam en jouw zin in seks werkt? Wil je graag meer zelfvertrouwen en zelfliefde?

Op 28 juni start Goesting weer, de online cursus voor meer zin in seks. Je leert er alles over je Goesting, maar ook nog zoveel meer. Hierdoor zal je je echt leren openstellen voor jouw seksualiteit.

Interesse? Ga gerust eens kijken op de pagina van Goesting. Twijfel je? Boek een gratis kennismakingsgesprek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.