Ga naar de inhoud
Home » Blog » Je laten begeleiden door mij – Alles Kan Heter Aflevering 29

Je laten begeleiden door mij – Alles Kan Heter Aflevering 29

  • door

Ik kreeg onlangs een interessante opmerking van één van mijn coachees uit het Zelf Zinnig Traject. Ze gaf aan dat ze, voor ze een kennismakingsgesprek met mij inplande, echt geen idee had wat ze precies kon verwachten van begeleid worden door mij.

Hoewel ik steeds mijn uiterste best doe alles zo goed mogelijk te omschrijven, kan ik het me toch nog steeds goed voorstellen dat het moeilijk is in te schatten wat zo’n coaching traject nu precies inhoudt. En, niet onbelangrijk, wat je mag verwachten voor jezelf.

Wat mag je verwachten?

Elke samenwerking begint bij mij met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is cruciaal om te bepalen of er een klik is en of mijn aanpak bij jou past. Het is niet alleen voor jou belangrijk om je op je gemak te voelen, maar ook voor mij om te weten dat ik je echt kan helpen. Als we beiden voelen dat er geen klik is, verwijs ik je graag door naar een collega waar je wellicht beter mee matcht.

Ben je iemand die graag op jezelf leert en hier ook consequent mee bezig is? Dan volg je best Goesting of Genot, de online cursussen. Heel vaak is een persoonlijke aanpak toch aangewezen. En die kunnen we enkel bereiken door met 1-op-1 coaching sessies te werken. Dat kan in combinatie met een online cursus, maar ook gewoon apart.

Losse sessies of toch een traject?

Als sekscoach ben ik een groot voorstander van het werken in trajecten. Het voordeel hiervan is dat we echt de diepte in kunnen gaan en je door momenten van weerstand heen kunnen trekken. Dit is essentieel voor groei. We hebben vaak de neiging om af te haken op momenten dat het lastig wordt. En dat is jammer, want dat zijn

Een traject bij mij bestaat uit vijf of tien sessies waarin we intensief samenwerken aan jouw doelen. Deze sessies zijn niet gebonden aan een strikte tijdsduur; we nemen de tijd die nodig is.

Tijdens zo’n traject onderzoeken we verschillende aspecten van je seksualiteit. Waarom heb je soms weinig zin in seks? Wat heb je geleerd over seksualiteit en wat heb je jezelf aangeleerd? Samen ontdekken we wat je fijn vindt en wat niet, en hoe je meer kunt genieten van seks.

Als je besluit om losse sessies te volgen, kan dat natuurlijk ook. Het nadeel hiervan is dat het proces vaak langer duurt omdat de intensiteit en continuïteit van een traject ontbreken. Toch kunnen losse sessies waardevol zijn, vooral als een traject op dat moment niet haalbaar voor je is.

Praktische aanpak

Mijn aanpak is altijd praktisch. We gaan zeker de diepte in en kijken naar onderliggende blokkades, maar ik geef je ook concrete opdrachten en oefeningen mee. Het doel is dat je niet alleen inzicht krijgt, maar ook echt stappen vooruit zet en veranderingen merkt in je seksleven.

Naast praten, geloof ik zelf heel erg in ervaren. Terug dichter bij jezelf groeien, door contact te maken met je lichaam. Je eigen verlangens terug ontdekken, leren wat je echt leuk vindt,… Dat lukt het makkelijkst als je ook echt je lichaam kunt leren kennen op jouw tempo.

Online cursussen en Zelfzinnig

Naast persoonlijke begeleiding bied ik ook online cursussen aan, zoals “Goesting” en “Genot”. Deze cursussen richten zich op respectievelijk zin in seks en genieten van seks. Ze zijn ontworpen om je op je eigen tempo te helpen en bevatten veel waardevolle informatie en oefeningen.

Voor wie echt intensief aan de slag wil, is er het Zelf Zinnig traject. Dit is een combinatie van persoonlijke sessies en een online platform met video’s, audiofiles en opdrachten die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften. Het mooie hiervan is dat je levenslang toegang hebt tot het materiaal, zodat je altijd kunt teruggrijpen op de informatie wanneer je het nodig hebt.

Conclusie

Als je merkt dat je vastloopt in je seksleven en je wilt daar echt verandering in brengen, is coaching een hele mooie stap. Hulp vragen is ongelooflijk moeilijk, maar sommige dingen kan je nu eenmaal niet zo makkelijk alleen.
Of je nu kiest voor persoonlijke sessies, een traject, of een online cursus, het belangrijkste is dat je bereid bent om te leren en te groeien.

Voel je je aangesproken en wil je meer weten? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek met mij. In dit gesprek kunnen we samen kijken waar je op vastloopt en hoe ik je het beste kan helpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.