Ga naar de inhoud
Home » Blog » Goeie seks = altijd blijven leren – Alles Kan Heter Aflevering 28

Goeie seks = altijd blijven leren – Alles Kan Heter Aflevering 28

  • door

In de nieuwste aflevering van “Alles kan Heter” duiken we dieper in het onderwerp van goede seks en waarom het belangrijk is om te blijven leren en groeien op dit gebied. Seks is niet vanzelf goed. Dat lijkt misschien soms zo als je heerlijk verliefd bent, maar eens die verliefdheid over gaat, is echt goede seks beleven vaak blijven leren en evolueren.

Ik leg je in aflevering 28 van Alles Kan Heter graag uit hoe dat komt.

Goeie seks komt niet vanzelf

Een grote misvatting rond relaties en seksualiteit, is dat deze dingen ‘vanzelf’ zouden moeten gaan. Als je eraan moet werken, gaan we er vanuit dat er iets mis is. Maar net zoals met zoveel andere dingen in ons leven, vragen ook jouw relatie (met jezelf en met je partner!) en je seksleven dat je er aandacht aan besteed.

En laat me even heel eerlijk zijn: je hebt seks niet geleerd. Niet van je ouders, niet van je leerkrachten, niet van je vrienden,… We weten met z’n allen heel weinig over seks. En nee, porno kijken lost dat niet op.

Seks is als leren koken

Ik vergelijk seks graag met koken en eten. Vind ik zelf heel logisch, want beide zijn lekker en leuk. 😉 Als we kijken naar koken en lekker eten kunnen maken, dan is het heel snel duidelijk dat je hier echt beter in wordt als je er veel mee bezig bent, cursussen volgt en af en toe eens een kookboek open slaat. Ja, je kan ook perfect best ok leren koken vanuit jezelf. Maar ook dan is de kans klein dat je alle dagen dezelfde spaghetti of soep klaarmaakt: je gaat op zoek naar nieuwe manieren van koken, ontdekt nieuwe kruiden en ingrediënten in de supermarkt en leest af en toe eens een verpakking over hoe je iets moet klaarmaken.

Dat zou met seks eigenlijk net zo mogen gaan. Maar helaas zijn hier heel weinig (lees: geen) handboeken voor. Je vindt zelfs amper een handleiding om je speeltje te gebruiken in het boekje dat erbij zit. We praten er niet over, je vindt er alleen basis informatie over en ga zo maar door.

En toch kan het enkel echt helemaal geweldig worden als je er ook af en toe iets in bijleert.

Vastzitten in je comfortzone

Als we jong zijn, gaan we vaak op zoek naar wat seks voor ons is. We masturberen een beetje (sommigen veel, sommigen heel wat minder) en ontdekken in het beste geval een techniek die voor ons werkt. Of we experimenteren wat samen met een partner. Met wat geluk leer je elkaars lichaam best goed kennen en vind je een manier waarop je elkaar tot een hoogtepunt kan brengen.

Maar dat is ergens ook net het probleem. Dé reden waarom seks vaak na een tijdje wat lijkt stil te vallen en saai lijkt te worden. Je weet wat werk voor jouw lichaam en dat van de ander en daar blijft het dan ook bij.

Hoe vaak hoor ik het wel niet: “ja, maar we kennen elkaar echt door en door, we weten perfect hoe we elkaar moeten laten klaarkomen enzo, dus daar ligt het probleem echt niet”. Hier ben ik weer met mijn kook-vergelijkingen: je kan dan wel heel goed weten hoe je de perfecte spaghetti moet klaarmaken, dan nog wil je vermoedelijk af en toe wel eens iets anders eten. Of toch eens spaghetti eten die anders klaargemaakt is.

Door telkens te hervallen in dezelfde handelingen, dezelfde manier van stimuleren, raakt je lichaam (en je hoofd) hieraan gewoon. De spanning is eraf en het echte plezier vaak ook.

Dat kan anders

De opdracht bij deze aflevering is best eenvoudig: ga terug op ontdekking. Voel jezelf, ontdek je lichaam! Heb je een partner? Ontdek dan nog eerst jezelf weer alleen. En ga erna samen op verkenning. Wat kan anders? Hoe raak je jezelf en elkaar normaal aan en wat probeerde je eigenlijk nog niet eerder, of al lang niet meer.

Je lichaam evolueert voortdurend, dus het is heel normaal dat er veranderingen zijn in hoe jij alles ervaart. Geniet hiervan, speel en ontdek nog meer manieren om echt kei hard genot te ervaren!

Wil je meer?

Ik heb mijn 2 super populaire workshops nu ook digitaal gemaakt. Zo kan jij, vanuit je eigen, veilige omgeving, alles leren over de penis en de vulva.

In het eerste deel van de online cursus, leer ik je alles over de anatomie. In het 2e geef ik uitleg over verschillende technieken en manieren van stimuleren. Ideaal als leidraad om jezelf en elkaar nog meer te verwennen.

Penis Plezier kan je hier ontdekken.
Vulva Plezier vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.